top of page

Mitä on biodynaaminen osteopatia?

Päivitetty: 15. elok.


Sikiö biodynaamisten voimien vaikutuksen alaisena

PÄIVITYS: Lue laajempi johdato biodynaamiseen osteopatiaan täältä.


Biodynaaminen osteopatia on osteopaattien keskuudessa tunnettu lähestymistapa, mutta laajalle yleisölle se on edelleen melko tuntematon hoitomuoto.


Monet osteopaatit suhtautuvat varauksella tähän menetelmään, sillä he pitävät sitä esoteerisena ja jopa epäuskottavana. Tämä johtuu siitä, että biodynaamisen osteopatian periaatteet eivät täysin istu vallitsevaan tieteelliseen maailmankuvaan, jossa vain aineellisesti todennettavissa olevat faktat hyväksytään todellisiksi. Ilmiöt, joita ei voida mitata tieteellisillä instrumenteilla, jäävät tämän maailmankuvan ulkopuolelle.


Biodynaaminen osteopatia pohjautuu kuitenkin fenomenologiseen ja pragmaattiseen maailmankuvaan. Sen ytimessä on herkkä aistiminen, hoitotilanteessa ilmenevät hienovaraiset tuntemukset ja kokemukset, sekä näiden vaikutukset potilaan terveydentilaan. Tämä hoitomuoto nojaa osteopatian perustajan, Andrew Taylor Stillin, ajatukseen elämää ohjaavasta voimasta, jonka hän ymmärsi uskonnollisesta näkökulmasta. Still kirjoitti:


"Onko Jumala arkkitehti? Jos näin on, miksi emme ohjautuisi tämän arkkitehdin suunnitelman mukaan työssämme parantajina? Kun noudatamme tämän arkkitehdin lakeja ja toimimme niiden mukaisesti, saamme haluamamme tulokset. Tämä on peruskivi, jolla osteopatia seisoo ja on seissyt 35 vuotta."


Biodynaamisen lähestymistavan mukaan ihminen ei elä erillään ympäristöstään, vaan häneen vaikuttavat ulkoiset voimat, jotka mahdollistavat kehityksen sikiössä ja paranemisen aikuisuudessa. Osteopaatin tehtävänä on auttaa potilasta pääsemään vuorovaikutukseen näiden voimien kanssa. Tämä saavutetaan, kun hoitaja asettuu meditatiiviseen ja niin sanottuun "neutraaliin" mielentilaan. Neutraali mielentila mahdollistaa osteopaatin herkkyyden lisääntymisen, jolloin hän voi havaita kehossa tapahtuvat hienovaraiset muutokset ja reagoida niihin tarkoituksenmukaisesti.


Vaikka biodynaaminen osteopatia ei vielä ole laajalti tunnettu ja hyväksytty, siihen perehtyneet näkevät sen arvokkaana ja tehokkaana tapana edistää terveyttä ja hyvinvointia. On toivottavaa, että ajan myötä yhä useammat tulevat arvostamaan tätä hienovaraista mutta voimakasta hoitomuotoa.


PÄIVITYS: Lue laajempi johdato biodynaamiseen osteopatiaan täältä.

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires


bottom of page